SOAK

Svenska OA-konferensen, SOAK, är en konferens som anordnas av SOAF vartannat år. Konferensen är en plattform för möten mellan företag och akademi med verksamhet inom operationsanalys.

SOAK 2017 – i Linköping den 19-20 oktober

Den 19-20 oktober anordnar SOAF och Linköpings Universitet SOAK 2017. Nu öppnar anmälan till Svenska operationsanalyskonferensen i Linköping den 19-20 oktober. Följ länken https://simplesignup.se/event/99336. Sista anmälningsdag är 14 september.

Vi satsar denna gång på ett tvådagarsprogram för att ge alla chansen att gå på fler presentationer och för att kunna bjuda in till en trevlig middag som avslutning på den första dagen. Årets tema är Operationsanalys i praktiken.

Det är fortfarande möjligt att göra en intresseanmälan om att presentera på konferensen. Information om intresseanmälan (nu med förlängd deadline till den 22 augusti) finns här.

Ni kan följa förberedelserna via vårt Twitterflöde på @soaf_se eller via denna sida.

Praktisk information:

  • För boende har vi reserverat rum på SCANDIC LINKÖPING VÄST, se https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/linkoping/scandic-linkoping-vast, och dessa går att boka till den 19:e september. Priset är då 918kr per enkelrum och natt (inklusive moms och frukostbuffé). Uppge koden LIN191017.
  • För dig som reser med tåg finns det gott om bussar från centralstationen till Linköpings universitet. På Linköpings resecentrum ligger busshållplatsen precis intill där tågen stannar. Vi rekommenderar att ni löser bussbiljetten samtidigt som ni köper tågbiljetten eftersom möjligheterna att betala bussbiljetten ombord är begränsade. När ni bokar resan via SJ, välj att resa till ”Linköping universitetet”. Beroende på vilken buss man bokas på kommer man antingen till hållplats ”Universitetet” eller ”Universitetet Golfbanan” (två busshållplatser som ligger mycket nära varandra). För mer information, se ostgotatrafiken.se/

 

Vi ses i Linköping!

 


SOAK 2015 – Tack!

Senaste SOAK anordnades på Mälardalens Högskola (MDH) i Västerås den 23 oktober 2015. Konferensens tema var ”Bättre beslut – teori och praktik i samarbete”. Konferensens 50 deltagare, varav 29 från akademin och 21 från företag, kunde i sessionerna Service and Maintenance, Personnel Planning, MIP Applications, Constraint Programming, Railway Planning, Energy (I and II), Air Planning och Business njuta av 28 presentationer. Därtill bjöds det på en övergripande presentation om Constraint Programming av Professor Pierre Flener, Uppsala Universitet.

Det var en oerhört trevlig och inspirerande dag, vilken möjliggjordes av samtliga deltagare och av sponsorerna FICO, Gurobi, Jeppesen, Mälardalens Högskola, SICS, Transrail och Högskolan i Skövde.

Vi ser redan fram emot nästa konferens!

gruppbild1